Sommar på Galleri Fotografi

Det råder lite stiltje på Galleri Fotografi.
Efter en hektisk höst och vinter med tio lyckade utställningar men också gott om problem att brottas med för att få luft under vingarna så måste jag hämta andan. Galleri Fotografi tillkom helt spontant utan planerade förberedelser. Men tycks ha fyllt ett tomrum för mottagandet har varit så fint. Går det bara att få styrsel på ekonomin och annat så har galleriet en ljus framtid.

Nästa planerade utställning öppnar 29 juli.
Det är Daniel Fredholm som visar fotografier från Chongqing i Kina, en för oss ganska okänd stad men befolkad av tjugo miljoner människor. Mer info om utställningen kommer snart.

Under juni och juli kommer galleriet att vara öppet till och från men utan fasta tider.
Det kommer inte att vara tomt på väggarna. Just nu finns SUDERBILDER att beskåda, del av en utställning jag gjorde till bygdegården i Hamra förra sommaren. Det är femtio år gamla fotografier med tre teman: om ett täckating, läggning av ag-tak på ladugård, sandstensbrytning i Kettelvik nära Hoburgen och tvätt i pannmur i Fide. Så har du vägarna förbi och dörren står öppen är du välkommen in att se dem eller andra pop-up-utställningar eller vad man ska kalla dem som kan dyka upp.

Eller kom in för en pratstund om livet och fotografi.
Jag saknar erfarenhet av att driva galleri och tar gärna emot synpunkter för att få verksamheten att sjuda av liv och gå runt. Och naturligtvis förslag på kommande utställningar.

Självklart går det bra att mejla på info@gallerifotografi.se eller slå en signal. Med det sagt vill jag passa på att be om ursäkt för att några mejl troligen inte blivit besvarade. Jag försöker att besvara alla inom rimlig tid men vintern har som sagt varit så hektisk (en av de värre i mitt liv) så jag vet att jag tappat en del bollar. Förlåt!

Vill du köpa fotografier?
Under utställningar avgör utställande fotograf själv om bilderna är till försäljning och till vilket pris. Galleriet tar ingen provision på dem. Till hösten kommer en webbshop på gallerifotografi.se att göra bilder av flera fotografer tillgängliga för köp över längre tid (en beta-test finns här: https://gallerifotografi.se/butik ). Men redan nu går det bra att beställa bilder som visas i fönstret eller hänger på väggarna. Det är modernt att sälja fotografier i en begränsad upplaga för att göra dem lite mer exklusiva. Och därmed dyrare. Jag brinner mer för att utnyttja fotografins inneboende väsen som massmedium och sälja bilder billigare. Ungefär som konst (som ju ofta bara finns i ett exemplar om det inte är grafik eller screentryck eller liknande) under lång tid sålts som reproduktioner för att kunna glädja många. Jag kommer i den andan pröva att sälja mina bilder och andras (de som är inne på samma linje) för 500 kronor för A2, 400 kronor för A3 och 300 kronor för A4 inklusive moms för digitala printar. Så ser du någon bild i fönstret eller på väggarna du är intresserad av så gör en beställning! Tillgängliga bilder att köpa finns också på bildarkivet https://photo.graphy.se för samma pris – om det inte är för publicering, då gäller andra priser.

Kanske skulle det rentav vara idé att trycka fotografier i en stor upplaga som affisch för ett riktigt lågt pris? Det gäller att hitta olika möjligheter till inkomster för att täcka utgifterna om galleriet ska ha en framtid.

Till slut vill jag tacka alla som besökt galleriet under hösten, vintern och våren och önska er en mycket fin sommar.

/ bernt