Har GF tagit ner skylten?

Galleri Fotografi
Galleri Fotografi, Hornsgatan 42 i Stockholm

Har Galleri Fotografi tagit ner skylten?
Det har många frågat mig den senaste tiden.

Svaret är nej. Om det sker så sker det i varje fall inte före årskiftet till 2023.

Men skylten har helt klart varit nere. Saknats. Varit spårlöst försvunnen.

Till häromdagen då en vänlig själ talte om för mig att han hade den i säkert förvar. Den hade lossnat från sitt fäste och legat på trottoaren. Och jag var långt bort från stan.

Idag har jag satt upp den igen. Den fina skylten med fotografiet på den lille pojken som beundrar ett ånglok med ångan uppe för snar avfärd. Som drömmer om tågresor och äventyr ut i världen. Som min far Herman Lindgren tog på mig en gång för länge sedan. Nu hänger den på sin plats igen ovanför trottoaren på Hornsgatan 42, Hornsgats-puckeln kallad.

Ofta har jag önskat att pappa min skulle kommit knallande över Hornsgats-puckeln och få se sin bild som galleriskylt, men har slutat leva för länge sedan. Jag vet att han skulle blivit både glad och stolt. Och gärna gjort en utställning på galleriet. Han var skicklig som fotograf men försörjde sig som rörmokare och skulptör. Många är hans fint skulpterade trädjur, tåliga att inte bara se på utan leka med, som finns runt om i landet på bibliotek, vårdcentraler, sjukhus och andra offentliga platser där barn ofta är. Men jag kommer framöver att göra en utställning med Hermans fotografier också.

Tack Klas som tog hand om skylten!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.